Heath Ledger

Heath Andrew Ledger föddes den 4:e april 1979 i Perth, Australien. Blev bland annat belönad för sin roll som homosexuell cowboy i Brokeback Mountain. Det var under inspelningen som han träffade Michelle Williams, som han sedan fick en dotter tillsammans med. Han har också medverkat i filmer som: Patrioten, Bröderna Grimm och sin mest kända roll som jokern i Batman: The Dark Knight, vilket han förväntas få en oscar för.

Heath Ledger

Heath Ledger som sig själv.


Ledger gick in i rollen så djupt att han var tvungen att ta ångestdämpande medicin för att lugna ned sig och sömnpiller för att kunna sova. Olyckligt nog kombinerades dessa en kväll med alkohol. Heath Ledger hittades sedan död på sitt hotellrum i Manhattan den 22 Januari.

 

Jag har själv fått ett smakprov på hans insats i The Dark Knight och måste säga att det är hans bästa prestation hittills. Självklart måste jag säga att Jack Nicholsons The Joker var också klockrent spelad, men av en helt annan, mer komedisk genre. Ledgers Joker är mycket mer psykopatisk och känslokall, han skrattar inte heller lika ofta som Nicholsons karaktär, men passar bättre in i Frank Millers Batman-värld.


En sak till: Se Batman: The Dark Night på bio så fort som möjligt och rösta ditt betyg på www.imdb.com Filmen ligger nr 1 på top 250 movies, strax före The Shawshank Redemption och Gudfadern (!!!) Se den nu och säg vad du tyckte!

jokern Heath Ledger Heath Ledger som Jokern
Heath Ledger som Jokern i Batman: The Dark Knight

Ett utdrag från The Dark Knight via Youtube (Varning för spoilers + dålig kvalité)


 


 

 


Kommentarer
Postat av: Sarah Giercksky

Jag såg Batman filmen i Polen och tycker att den är jättebra, men det är inte världens bästa film, fast det beror ju på att jag främst tycker om äckliga filmer. Allt beror ju helt på vad man tycker om för filmer ^^ Men Ledger spelade rollen så jävla bra! Alltså ''I'm going to make this pen dissapear'' hahahahaha så rolig scen, garvade högst i hela biografen då ^^

2008-08-18 @ 00:48:21
URL: http://sgiercksky.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0