Prowler in the Dark

Ja vad fan är det? Kunde inte hitta på nåt fyndigt namn till en av mina senare bildredigeringar, så jag försökte hitta på nåt Lovecraft-igt. Och nog tycker jag att det ser ut som en smygare i mörkret. Eller vad tycker ni?
Skuggvarelse Mörkervarelse
Ser ni skillnaden?

Gjorde två versioner, den ena mörkare och grynigare, lite mer "skev" eller vad man ska kalla det. Skillnaden är egentligen väldigt liten, men jag valde att lägga upp den eftersom den påminde mig en hel del om sakerna som finns i Silent Hill - världen (finns som 5 spel och 1 film).

Har för övrigt inte gjort så mycket under helgen; hade min "Zombiekväll" med Sarah (SGiercksky), Patrik (Oomega) och lite andra polare. Vi såg i för sig bara på en zombiefilm; Day of the Dead från 1985, men det var en jävligt kul kväll i alla fall med mycket kortspel, alkohol och speltest av ganska så nya slagsmålsspelet Soul Calibur IV. Trots att jag hunnit lira det i en månad blev jag ägd av alla mina polare som körde spelet för första gången :) Vann ju inte heller så mycket på kortspelen heller, men det är ju viktigast att umgås, eller hur? Kom förresten på att jag glömt visa bilden Sarah ska få av mig (har lagt upp en halvfärdig version några veckor tidigare i bloggen). Lyckligtvis blev hon väldigt glad över den och jag längtar otåligt på att få se bilden hon gjort till mig (kanske får jag den någon gång under veckan som kommer) ^^
day of the dead Day of the Dead img
Day of the Dead (1985)

Annars har jag mest käkat vaniljglass och sett på Dave Chapelle Show (bästa komikern ever ;p) och Shawshank Redemption. Och smakat på ett asgott té som hette Japanese Gardens; fyllt med frukt, blommor och annat coolt krux. Tror jag drack typ fyra koppar té totalt under Lördagkvällen, vilken är ganska extremt för en kaffedrickare som jag...Så en massa avsnitt av Heroes idag också. Det var nån slags maraton på tvåan, har aldrig heller sett serien men fattade ganska mycket av den tack vare de tjugo minuter långa detta-har-hänt-introduktionerna :)
The Shawshank Redemption cover The Shawshank Redemption screen
The Shawshank Redemption - Nyckeln till frihet på svenska.


Vad har ni gjort i helgen då?

Gammal bild Förnyad och lite Filmer

Denna bild känner ni kanske igen om ni kollar bland mina tidigare inlägg. Skillnaden är att jag har målat och kladdat en hel del på den i photoshop. En av de få bilder jag gjort som jag blivit nöjd med, även fast det inte är så många speciella effekter på den.

Agaryech Color

Såg också två filmer igår kväll. Började med "Mutant Chronicles", en amerikansk fantasy/science fiction film baserad på ett svenskt rollspel (underligt nog...). Den började ganska okej, men regissören har dragit ut alldeles för mycket på introt utan att berätta vad filmen egentligen handar om; en mystisk "maskin" som kraschlandat på jorden och begravts i marken förseglades av människor för länge sedan pågrund av något hemskt som fanns där nere. Av misstag råkar en bomb öppna förseglingen under ett krig år 2707 och släppa ut monstrena som bor under marken. En präst (spelad av Ron Pearlman!!!) samlar ihop en grupp elitsoldater för att spränga sönder "maskinen". Halvdan i början, bättre i mitten och rätt så dålig mot slutet. Jag tycker dock om steampunk-temat i filmen, den råa miljön och alla dessa komiska scener som egentligen inte alls är menade att vara komiska. Tre stjärnor från mig.
mutant bild 1 Mutant bild 2

Den andra filmen jag såg var en Koreansk "Zombie-film"; "GP 506". En grupp soldater har skickats till Vaktpost 506 för att reda ut en massaker som härjat på platsen, och endast lämnat en överlevande. Det visar sig att ett okänt och mycket smittsamt virus har drabbat de stationerade soldaterna och gjort dem till blodtörstiga galningar. Allt eftersom utredningen pågår börjar dessutom historien upprepa sig och en kamp för överlevnad påbörjas. Filmen har ett lågt tempo, men till skillnad från "Mutant Chronicles" behov av ständig action bygger "GP 506" på mystik och långsamt stigande spänning. Den var lite väl krånglig för mig ibland, och hade inte så många zombie-element som jag trodde att den skulle ha, men helheten var väldigt bra. Fyra stjärnor!!

GP bild 2 GP bild 1

M/S Urania

Hej igen! Hade tid över för att göra ännu en bild. Allt eftersom jag började mixtra med den började jag tänka mer och mer på ett spel som jag spelade för länge länge sen; på en liknande båt i spelet som jag tror hette M/S Urania eller nåt liknande. Sen tyckte jag att det skulle bli kul om jag lade till lite tentakler på himlen för att dra nån slags paralleller till Cthulhu som lurar under vattenytan...Tyvärr var det så otroligt svårt att hitta rätt färg eftersom effekten jag ville ha inverterade dom hela tiden så det blev tvärtom. Skulle ha blodröda tentakler från början men det såg ganska konsigt ut, så det fick bli blått ändå. Men det fixade sig och det blev en rätt så hyfsad bild tycker jag...

En Båt..

Urk...

Har inte skrivit så mycket på bloggen...I alla fall inte lika mycket som jag tänkt. Det är för att jag varit rätt så upptagen med annat, ni vet allt det där som måste fixas innan skolan börjar; fixa böcker och material och bidrag och allt annat strunt...Det känns som om någon osynlig kraft greppar mig om fötterna och tvingar mig att vara så här slö som jag är nu. Vilket betyder att sitta i soffan en timme, ligga i sängen lika länge jag menar verkligen inte göra någonting!! :O Som tur är är jag på väg att bli piggare, ska ju festa ikväll och då kan jag ju inte vara trött..

Kanske jag lägger upp något mera intressant senare ;)

Odjuret

Här är en gammal novell som jag ställde upp med i en tävling någon gång i Maj detta år. Givetvis ställde jag inte upp för att vinna, utan för att det var kul och för att jag ville sprida mina noveller så att andra än mina kompisar kunde läsa dem. Novellen är totalt tre sidor lång.

"Mitt i stormens oväsen kunde han urskilja kyrkans klocktorn eka. Om han lyssnade noga efter klockslagen skulle han få koll på tiden. En…Två…Tre…Tystnaden mellan varje slag kändes som en evighet, och det starka ekot gjorde det svårt för Barnaby att hålla koll på räkningen. Plötsligt kände han sig starkt iakttagen. Ögonen högg likt knivar mot hans rygg och han var tvungen att vända sig om. En silhuett i gatmörkret femtio meter från Tom. Det liknade en reslig man. I ena handen höll han något vasst och otäckt.
Barnaby han knappt ens tänka på hur galet det kriminella livet var i Warden Lake på kvällarna, förrän han satte iväg hemåt i full fart. Avskummet följde efter med snabba och smygande steg. Fan! Nu hade han tappat räkningen på klockslagen också!

Klockan kunde åtminstone inte vara nära elva, för än hade inte Tom Barnaby känt någon skillnad eller minsta förändring. Ingen smärta heller. Han var fortfarande sig själv. Den ruggiga figuren syntes inte längre till. Nog hade han gett upp jakten i det ogästvänliga vädret. Hade han inte haft så ont om tid hade Barnaby nog tagit det lite lugnare. Tyvärr hade han inte mycket tid kvar. I alla fall trodde han det."


Heath Ledger

Heath Andrew Ledger föddes den 4:e april 1979 i Perth, Australien. Blev bland annat belönad för sin roll som homosexuell cowboy i Brokeback Mountain. Det var under inspelningen som han träffade Michelle Williams, som han sedan fick en dotter tillsammans med. Han har också medverkat i filmer som: Patrioten, Bröderna Grimm och sin mest kända roll som jokern i Batman: The Dark Knight, vilket han förväntas få en oscar för.

Heath Ledger

Heath Ledger som sig själv.


Ledger gick in i rollen så djupt att han var tvungen att ta ångestdämpande medicin för att lugna ned sig och sömnpiller för att kunna sova. Olyckligt nog kombinerades dessa en kväll med alkohol. Heath Ledger hittades sedan död på sitt hotellrum i Manhattan den 22 Januari.

 

Jag har själv fått ett smakprov på hans insats i The Dark Knight och måste säga att det är hans bästa prestation hittills. Självklart måste jag säga att Jack Nicholsons The Joker var också klockrent spelad, men av en helt annan, mer komedisk genre. Ledgers Joker är mycket mer psykopatisk och känslokall, han skrattar inte heller lika ofta som Nicholsons karaktär, men passar bättre in i Frank Millers Batman-värld.


En sak till: Se Batman: The Dark Night på bio så fort som möjligt och rösta ditt betyg på www.imdb.com Filmen ligger nr 1 på top 250 movies, strax före The Shawshank Redemption och Gudfadern (!!!) Se den nu och säg vad du tyckte!

jokern Heath Ledger Heath Ledger som Jokern
Heath Ledger som Jokern i Batman: The Dark Knight

Ett utdrag från The Dark Knight via Youtube (Varning för spoilers + dålig kvalité)


 


 

 


Mörkrädd

Hmm...Lyckades inte lägga upp så mycket eftersom jag blev så trött. Detta stycke text funderade jag fram då jag försökte somna i en soffa i farmors källare. Sedan blev jag bara tvungen att kliva upp i fem minuter och skriva ned den så att jag inte skulle glömma nåt..

"Från ljuset blickar vi skräckslaget mot mörkret,

Mot det okända som finns däri.

Från skuggorna tittar vi tryggt ut mot ljuset,

Som vore vi omfamnade av vår moder.


För i skuggorna är vi säkra,

Så länge vi ser att ljuset består,

Ty från dem tycks mörkret mycket ljusare.


Men när vi befinner oss i mörkret,

Och endast mörker består,

Då infinner sig rädslan åter,

Och det är då de mest oskyldiga silhuetter och ljud

förvrängs till mardrömmar i våra sinnen."


 

Asscoool dregel
Bilderna är tagna av Mikael Nordh.

Tillbaka från Norrland!

Hej allesammans! Nu är jag tillbaka från min korta resa i Sundsvall i Norrland och mår riktigt prima. Har tyvärr inga bilder med mig annat än en taskig mobilbild som vanligt, eftersom jag tankspridd som vanligt förlade batteriladdaren. Har dock skrivit en hel del som jag kanske lägger upp så fort jag sovit en stund.

Har också funderat lite och filosoferat. Tänkte bland annat på alla dessa korkade utlänningar som snackar om hur deprimerade alla svenskar måste vara för att vi hela tiden bor i ständig kyla och mörker. Kanske det är kallt och mörkt på vintern, men under andra halvåret är det för fasiken dagsljus dygnet runt om man drar 40 kilometer norr om stockholm!!
solen sjunker!
Solnedgången var fantastisk då vi anlände till Sunsvall
på kvällen. Tyvärr kom det alltid nån jävla legokloss till
köpcenter och blockerade halva scenen! Dessutom var
det inte alls så färglöst som mobilkameran gjorde den..

Hälsade också på mormor som bor på Åstön några mil norrut, och gav henne solnedgångsmålningen som jag visade tidigare. Det var rätt kul eftersom jag inte vart på Åstön sen hösten förra året (bästa tidpunkten att se Norrlands otroligt vackra höstnatur), vilket också var senaste gången jag såg morfar i livet, och många gamla minnen väcktes till liv. Om jag får tid över drar jag gärna upp igen i septemper innan skolan hinner bli för jobbig. Märkte också att garaget "innehafde en oräknelig mängd getingar", vilket inte alls var lika trevligt.

soluppgång på Åstön Föreställer Soluppgång på Åstön
soluppgång                      solnedgång

Vargarna från Uloch

Här är ett utdrag från en ganska gammal novell som jag skrev under en dag någon gång i våras. Jag inspirerades av en "verklig" händelse som jag läst om; en familj som flyttade till en uråldrig by i Tyskland, där de efter en tid anfölls av "övernaturliga vargar" (!?). Jag har tyvärr inte fört över hela novellen till datorn och kan än så länge bara lägga upp introt. Kanske lägger jag upp lite mer spännande stycken när jag kommer tillbaka från min norrlandsresa...

"Ständigt blir jag i mina drömmar påmind om det mörker jag genomled under den korta period då jag och min familj levde i den gamla kulturbyn från 1300-talet. När jag skriver detta känns det som om jag återupplever denna tid av fasor i mitt liv, men det är mitt försök att förstå och se över händelsen. Förhoppningsvis kommer det i alla fall ge mig tillbaka en liten del av mitt sinne som jag förlorade i den uråldriga byn.

Vi flyttade dit den 19:e Mars 1888 för att börja om vårt liv på nytt. Jag hade fått sparken från mitt yrke som journalist, pågrund av mina sömnproblem. Jag har alltid lidit av denna hemska sjukdom, som ger mig mardrömmar om nätterna. Det har tärt mycket på mitt sinne, vilket bara gjorde det svårare för mig att vistas i Uloch. Varför kommer jag att förklara senare.
Som sagt skulle vi bygga upp vårt liv på nytt. Min hustru Clarissa var dessutom havande i nionde månaden och var därför oförmögen att arbeta. Jag hade länge velat lägga journalistyrket bakom mig och starta karriär som författare, Men det var först nu som jag fick tillfället att flytta till ett lugnare ställe än Warden Lake.

Uloch verkade som en fin idyllisk lantby, med vita korsvirkeshus dekorerade med röda eller gröna flagnade fönsterluckor och gammaldags takplattor av murket trä. Byn gränsade till en enorm urskog som förlade platsen i en känsla av ålderdom och mystik. Vädret hade övergått från klarblå sommarhimmel till en tung slöja av moln som lade hela byn i dunkel, som tillsammans med den mörka skogen i bakgrunden gav hela byn ett spöklikt utseende.

Vi hittade huset snabbt, trots de snirkliga bygatorna. Jag blev dock förskräckt av hur hög den svarta metallgrinden var. Jag är lång för en normal människa, och jag skulle knappt nå upp till toppen om jag sträckte på mig. Detta gav ett intryck av att huset var inburat, då tomterna i området var små och tätt placerade. Bakgården angränsade nästan direkt till skogen; endast en smal, grön strimma av gräs skiljde oss åt. Det enda som skärmade av oss från denna öppna yta var en häck av enhetligt planterade enbuskar, vilken klövs av en låg trägrind med rostig regel. Jag rös till av någon underlig anledning då jag skymtade skogens mörker genom hålet i muren av buskage."


Flera inscannade Bilder...

Här är några fler gamla bilder jag hittade i ett gudsförgätet hörn av huset...

Night Hunter? Ingen har sett denna varelse förrän den dödar dig bakifrån. Början på en tavla jag gjorde till filmen Ett Landskap målat med tre färger: Gult, svart och vitt.

Dom två första är typiska monsterbilder som jag hittar på när jag är rastlös. Dom andra är gamla målningar från avslutade bildkurser. Tror den sista är runt två år gammal...

Ursäkta...

Hoppsan, jag glömde säga till att jag skulle resa till landet innan det blev försent...Men det har väl inte vart så tråkigt i min frånvaro? Hursomhelst, har lite fri tid att slösa bort innan jag gör mig redo att dra vidare mot Norrland. Där kommer jag bara vara ett par dagar, så jag är strax tillbaka igen :)

Förresten; jag håller på att måla en tavla till min kompis Sarah (http://sgiercksky.blogg.se) och har kommit ungefär halvvägs. Tyvärr kommer jag inte kunna ta med den till Norrland och göra klart den, men sedan har jag väl två dagar lediga att ägna åt måleri.
snork..


Ha det väldigt trevligt så länge!!

RSS 2.0