Ny bild!

Lägger upp en relativt ny bild (som gjordes strax innan helgen). Tycker den är rätt simpel, men det var faktiskt rätt krångligt att få till den ;P Det syns kanske att det är den jag har som header också ^^


Här kommer resten..

Ni bad om det (Eller tja, Sarah bad om det ;P). Här kommer resten av novellen som jag postade lite om i senaste upplägget. Om någon får lust att läsa något mer i denna stil kan man läsa min "gamla" novell "Den Oskyldigt Anklagade" ifrån 30:e Juni tror jag, eller så skriver jag helt enkelt en ny novell.. ;P

"Vi var en stor grupp mer eller mindre onyktra grabbar (och någon enstaka tjej, bland annat min flickvän) påväg till en fest i en park nånstans i stan. Vi (eller snarare den minst nyktra av oss) hade snubblat på en sån där gammaldags avloppsbrunn med galler för, riktigt gammalt alltså. Av någon anledning hade vi alla dragits till den likt nattflugor mot brännheta lampor eller småglin till en vattenpöl. Vi hade redan bildat ring runt den och glodde ned i mörkret.

  Brunnen tycktes så djup att min inte så lite fulla kompis kände sig tvungen att slänga ned en stor sten för att se hur långt den skulle falla. Och likväl dröjde det ett jäkla tag innan dunsen hörde. Det ekade en lång stund. Min väldigt onyktre vän skrattade upphetsat och dreglade lite tafatt när han drog fram ölburken för att hälla ned lite. Eller ja, han tömde halva burken rättare sagt.

   Onödigt som fan tyckte vi andra och påpekade irriterat detta till idioten. Äh, håll käften sade han och böjde sig ned för att försöka dra loss gallret. Vi andra skrattade lite åt hur fåfäng han var och började dra oss vidare; men när vi hörde ljudet stannade vi tvärt.

 

Jag vete fan vilket helvetesvidunder som höll till under gallret. Jag hade inte ens fått en skymt av den; dess fruktansvärda vrål blandades med mina vänners plågade skrik medan de slets i delar. Jag såg ingenting, jag kunde bara se rött; inte se rött som man brukar när man är jävligt förbannad, utan sådär rött som när ens vänners blod och inälvor täcker ansiktet.

    Kanske var det detta som räddade mig från det hemska öde de mötte. Med sitt eget kött och blod skyddade de mig från döden. Bokstavligt talat.

Oj, nu blev det jävligt svart.

 

Jag vaknade med en grov jäkla ångestklump i magen och en kraftig värk i nacken. Smärtan i ansiktet kom från ett par tänder som naglats fast i kinden och strax över ögat; hur de hamnat där har jag ingen aning om.

    Lyckligtvis var jag så chockad att synen flimrade lite, medan det ena ögat verkade helt blint, så jag slapp ju se vad som fanns kvar. För det mesta i alla fall, för någons tarmar var vräkta över mig och jag kräktes ett par gånger innan jag föll ihop igen.

 

Jag krälade över krossade ben och avslitna armar, stapplade fram till det sönderslagna gallret och blickade ned i den svarta avgrunden. Det flimrade till igen och jag höll nästan på att falla ned i hålet, men lyckades manövrera kroppen åt sidan och satte handen i ett sönderslaget huvud. Det var alldeles mjukt, som en säck mjöl ungefär. Jag kände igen min flickvän Jen' via det blonda håret.

 

Ångest? Som fan, fast värre. Kommer inte ens ihåg ifall jag skrek, svor eller grät, men ont utav bara … gjorde det.

  Liksom, vafan var det här bra för!? Vafan skulle det komma ett jäkla demonfanstyg och äta upp mina bästa kompisar för? Vem hade kunnat förutspå det!? Inte jag i alla fall.

Och just det, jäkeln hade inte dödat dem för att äta, fan det här var bara för att leka lite; inte heller markera revir eller nåt sånt sjukt, nej den här besten ville ha kul helt enkelt. Som en katt som leker med garnnystan ungefär."


Som en katt som leker med garnnystan

Skrev nyss en väldigt meningslös och sadistiskt våldsam ensidesnovell och funderar på om jag ska lägga upp hela eller om jag bara ska ha med ett urdrag. Det får nog bli ett utdrag, och om nån tycker det verkar intressant kan jag lägga upp resten imorron. Just detta stycke fångar väl inte direkt den våldsamhet jag menar, men den är ganska så grym ändå tycker jag ;P


"Ångest? Som fan, fast värre. Kommer inte ens ihåg ifall jag skrek, svor eller grät, men ont utav bara … gjorde det.

  Liksom, vafan var det här bra för!? Vafan skulle det komma ett jäkla fanstyg och äta upp mina bästa kompisar för? Vem hade kunnat förutspå det!? Inte jag i alla fall..

Och just det, jäkeln hade inte dödat dem för att äta, fan det här var bara för att leka lite; inte heller markera revir eller nåt sånt sjukt, nej den här besten ville ha kul helt enkelt. Som en katt som leker med garnnystan ungefär."


Nähäpp, det blev LAN istället...

Ja det blev lite oväntat ikväll, några polare kom över och ville inte se en massa film, så ja, då hoppade vi över den delen och trängde vi ihop en massa tv-apparater och Lan:ade lite Gears of War 2 istället. Men det var sjukt kul i alla fall :P Vi spelade väl inte så länge heller men det gjorde inget ;)

Hade tänkt kolla in filmerna imorrn istället, men kom på att jag måste jobba på min hemtenta först :S Jaja, antar att det blir skolan framför nöjet denna vecka...

Oj jag tror nog jag borde lägga mig nu ifall jag ska hinna göra nåt imorron. :O Jaja, Godnatt!



 
I Gears of War är det ingen som bryr sig om ifall du
sticker folk i ryggen eller går på dem som ligger ner ;P

Ikväll blir det film...

Har en riktigt onödig tenta, sk översätta en dum text bara, så då kan jag väl passa på att bli klar med den tills på Måndagen eller nåt. Vore ju kul ifall jag kunde hinna med att se lite film; var ju på sci-fi mässan och köpte en massa filmer och har fortfarande inte sett flera av dem. Så ikväll ska jag välja mellan Demons 2, Re-Animator (ettan) och Two Evil Eyes. Hm...Kanske jag ska se alla tre? Bara jag hinner lira lite "horde" på Gears of War 2 sen, det är ju sjukt kul... ^^

     
Lite film...
  
....Och så lite Gears of war 2 "horde"-style :P

Ha det bra! XD

Nobodies

"Yesterday I was dirty;
Wanted to be pretty,
I Know now that I'm
Forever dirt"



/ Marilyn Manson - The Nobodies

Inspirationsattack!

Har fått värsta inspirationsanfallet och gjort ett par bilder, samtidigt som jag jobbar lite parallellt med ett tiotal andra bilder. Majoriteten av dessa ska ingå i en liten samling med ett specifikt tema -ja vilket kan ni väl gissa ;)

Här är i alla fall en av bilderna. Den är lite "snäll och ond på samma gång", tycker jag ^^ Den som är påläst inom H.P.Lovecraft känner nog igen motivet...


En fin liten dekoration att ha till badrummet?

Phantasm ***

Bläää! Phantasm var verkligen inte den film jag trodde att den skulle vara! :(
Den hade verkligen fångat mitt intresse då jag såg ett fåtal klipp ur filmen på youtube, och jag tyckte att den verkade som en film i min smak, men ja, den visade sig inte innehålla mer spänning än det lilla jag redan sett.

Phantasm börjar med att ynglingen Michael får syn på en mystisk lång man bära iväg lik från kyrkogården och som sedan försvinner i sin bil mot mausoleumet. Michael börjar sedan förfölja den mystiske figuren i ett par dagar och får med tiden reda på att det handlar om något övernaturligt. Efter ytterligare en tid övertygas även storebrodern Jody, och när Den långe mannen inte bara dyker upp i drömmarna, utan också terroriserar dem i verkligheten beslutar sig bröderna för att ta kål på mannen.


Utan bedövning ska det vara!

Filmen har bra effekter för sin tid (antar jag), men skådespeleriet är uselt och handlingen var otroligt repetitiv (huvudkaraktärerna pendlar mellan sitt hus och mausoleumet under hela filmen :O), men som inbiten tittare av lågbudgetskräck kan jag förbise sådant. Det som gjorde filmen så tråkig var att det aldrig kändes som om det hände något. Okej, det var en hel del som hände ("sexscener", mardrömmar, hoppa-till-effekter, en biljakt och zombies som liknade jaworna från Star Wars-serien; ni vet dvärgarna med kåpor), men grejen är att man inte blev påverkad av det man såg på något sätt. Det var varken läskigt, spännande, chockerande eller roligt (undantag zombie-jaworna).


Angus Scrimm till höger

Filmen hade dock några höjdpunkter; ett svävande litet järnklot med knivar längst fram som flög in i skallen på en man, varefter den började borra i honom och tömma honom på blod ;P Det var en ganska underhållande scen och i princip den enda blodiga våldsscenen i hela filmen.
    En annan cool scen var när huvudrollerna stöter på en portal till "andra sidan" som såg ut som en stämgaffel som stack upp ur golvet. Det häftiga var att själva "dörren" var osynlig, och när Michael stoppade in handen var det som om den försvann bakom en osynlig barriär.
Men det som gör att filmen håller är Angus Scrimm som 'The Tallman' och det konstiga sättet han rör sig på och pratar.



Det är dock en sak jag undrar över: Hur kunde Phantasm överleva till tre uppföljare? Den måste ha varit himla bra för sin tid i så fall...:S
Phantasm får tre stjärnor från mig. Hade hoppats på att den skulle få fyra dock :/

Ögat

Jepp, nu har jag gjort en till bild. Det hela började med att jag fick en liten idé som jag skissade ned på vanligt papper, sedan fick jag ännu en idé och ritade om alltihop i datorn och slängde på lite schyssta effekter (ganska simpla ändå ;).
Slutresultatet blev två olika versioner, en rätt så mörk och den andra lite mitt emellan :) Egentligen blev det en tredje bild också, men den var så ful så den tänker jag inte lägga upp, såvida ingen börjar klaga outhärdligt mycket (men skickar jag den via email eller nåt, visa den här tänker jag då inte^^).


Vilken ögonfärg har du? ^^

Jaja, nu måste jag börja laga nåt att äta eller träna eller nåt.
Ses!!

Dead Space: Downfall ****

Godmorgon/goddag eller vad man nu säger såhär dags. Jag blev lite förvånad igårkväll över hur bra Dead Space var egentligen, så jag tyckte att den förtjänade en kort recension.

Jag förklarade i för sig handlingen i kort igår kväll, men jag kan ju lika gärna dra den igen: Vid en gruvkoloni på en planet långt bort från Jorden hittas en mystisk upptäckt; en utomjordisk artifakt. Denna ses som ett tecken från Gud (eller ja gudarna; i denna film finns inte kristendom eller nån sådan religion), och människorna kallar ditt ett transportskepp som ska föra den mystiska stenen till Jorden, så att kyrkan kan tolka budskapet som står på den. Från artefakten sprids sedan en bakterie som orsakar hallucinationer och aggressiva, rabiesliknande anfall. Dock börjar inte bakterien verka på allvar förrän kroppen den finns i redan är död; men så fort folk i sina anfall börjar döda sig själva och varandra sprids bakterierna med rasande fart. De döda människorna muteras sedan till monster och tar över hela kolonin. Resten av filmen handlar om människorna på transportskeppet som försöker ta reda på vad som hänt kolonin och samtidigt överleva de ständiga anfallen från monstren.


En fin liten makeover..

Dead Space var faktiskt väldigt spännande och brutal, flera gånger i filmen blev jag överraskad av väldigt blodiga och oväntade scener. Eftersom jag ogillar förutsägbara filmer tyckte jag snabbt om denna eftersom den visade sig vara motsatsen till det jag trodde den skulle vara. Karaktärersdesignen är väldigt bra också, varje person känns individuell och välutvecklad; vilket jag tycker påminner om karaktärerna i spelet. Dead Space: Downfall innehöll också flera referenser till spelet; inte bara att de utspelar sig på samma transportskepp, utan att man som spelare känner igen flera karaktärer i filmen, vilket jag tycker är ett plus.

Som helhet var Dead Space: Downfall en spännande, våldsam och väldigt "flytande" film, som var lätt att leva sig in i.

Ikväll blir det skräck-animé

Tja, egentligen skulle jag delta i ett LAN hos en kompis, men det blev inställt; så jag får väl göra nåt annat åt saken. Alla här hemma ska dra iväg till kusinerna, men det orkar jag nog inte göra. Stannar hellre här hemma med ena brorsan och ser på en ny animéfilm som en polare ska ta med. Filmen är baserad på skräckspelet "Dead Space", som jag tycker har en väldigt avancerad story jämfört med dagens utbud inom samma genre (sci-fi/horror -3rd person shooter/puzzle; nåt sånt krångligt). Först släpptes en halv-animerad serie på mellan fyra eller sju delar (kommer inte ihåg), sedan skulle en epilog släppas som animé-film och därefter skulle spelet släppas, som utspelar sig efter storyn i animéfilmen; dock blev filmen fördröjd och släpptes efter spelet istället. Fast det bryr väl inte jag mig om, jag ska ju se den ändå ;)


Introduktionsserien

   Är inte sådär jätteinsatt på själva spelet, men alltihop börjar (i den tecknade serien) med en mystisk upptäckt på en koloniserad planet; en obelisk vars utomjordiska strålning framkallar hallucinationer, ilska återuppliva döda och så vidare. Allting spårar sedan ut när en sekt som skapats kring obelisken begår massjälvmord; och återupplivas av den jättestora stenen (fast självklart muteras kroppsdelarna till otäcka monster ^^) och har ihjäl alla i kolonin.
    Animé-filmen handlar om ett stort jäkla skepp som fångar upp nödsignaler från kolonin och drar dit för att hjälpa dem; men nåt går fel och man hör aldrig av dem på skeppet eller på kolonin igen; varför man i spelet (tillsammans med en grupp kanonmatsgubbar) skickas för att ta reda på vad som hänt.


I spelet finns det massor med kramgoa monster.

Tycker att det lär passa bra med lite brutal skräck såhär vid Halloween och allt :P
Hoppas bara filmen blir bra.


och så filmen som ska ses ikväll.

Ha en fortsatt kul Halloween!

RSS 2.0