Happy Halloween >D

Hej igen; nu luktar jag pumpa om händerna (det är för att jag karvat ut "hjärnan" ur en fem kilos pumpa ^^), efter att ha snidat till en hemsk varelse. Känner att äntligen är Halloween här; stämningen börjar liksom byggas upp ^^, mörker, iskallt regn, något otäckt som ylar från skogen, och så vidare :P


Mycket slit var det med jäkeln, men kul som tusan var det.

Har börjat fundera lite på hur det blir ikväll; nåt bus blir det inte (har ju inte planerat någe) men definitivt godis. Har ju lite lyxig choklad hemma att knapra på, åtföljt med varmt kaffe (mums). Självklart kommer det bli en massa skräckfilm uppföljt passande nog av den spännande fortsättningen av skräckrollspelet jag lirade med polarna igårkväll. Så vi får se hur det slutar ^^


Såhär blev resultatet. Ganska så djävulskt tycker jag ^^

Ha det bra och en läskig jävla Halloween!!

Senaste bilden

Kände för att lägga upp bilden jag gjorde igår kväll, tog inte så värst lång tid, men rätt så bra resultat blev det i alla fall. :)
Har inget för mig ikväll heller, så kanske blir det ännu en bild (förmodligen kommer den i så fall läggas upp inom 1-2 dagar) eller nån video eller liknande.
Däremot lite senare kommer lite grabbar hit så man får pröva på lite rollspel i Lovecraft's universum, det kommer nog bli skoj ;)

Hoppas det är bra med er allihopa!

Random Ramblings..

"The sun had risen for over three hours ago, but still no light could reach between the gaps in the boarded window. The room was cold and damp; she could almost see the cold rise like mist from the floor. Paper sheets, molded leaves and gray dust covered the chill room. In the middle lay a mutilated bed, as were the silhouetted body lying on it."


Mera Monsterbilder

Hej igen, god morgon och allt sånt där!
Har mixtrat ett tag med en ny "monsterkompisbild" (Sarah sade för ett väldans tag sedan att hon ville ha en till, så varför inte?) och den blev väldigt bra tycker jag :) Övade också på att mixtra lite med färgerna, så att jag fick tre resultat. Däremot vet jag inte vilken som är bäst; det får gärna ni säga ;)


Vilken e bäst?

För övrigt har det inte gjorts nå mycket; brukar plugga på måndagar inför de hemska tisdagslektionerna, men idag har det mest blivit olika bankärenden och annat som man kunde önska sig mindre av. Men bra mår jag i alla fall, och det hoppas jag ni gör också ;)

Ska för övrigt försöka klämma in lite filmer som Demons 2 och Phantasm i kalendern, men alltid är det nåt i vägen. Tja, det märks ju i alla fall när jag sett dem (för då jäklar blir det recensioner!!).

Nu får ni ta och ha det bra, själv ska jag se om det finns några polare som vill göra nåt ikväll ;)

Internetproblemet Löst!

Yess!! Har haft lite problem med internet de senaste dagarna och på så sätt inte kunnat blogga något tyvärr. Dock visade det sig att det var själva internetsladden som pajat, så det var ganska lätt fixat; dessutom passade jag på att flytta datorn från brorsans rum till mitt eget ;)




"Let your hands lay waste
To the things that you love

We never act
By thinking twice;

The nature of man is what
Her fingers can see."

Ha en trevlig vecka!

Galen Filmvecka

Det har varit en galen filmvecka, och än är den inte slut :) Jag och Sarah (http://sgiercksky.blogg.se) har sett på en väldans massa filmer, såsom Creepshow 2, Demons 3 (aka The Ogre), Shrooms, Simpsons, Family Guy och South Park. På fredag dessutom blir det premiär för Låt den Rätte komma in, vilken jag självklart måste se; den kommer det förmodligen en recension på också.

Resten av helgen har jag tänkt avrunda med Phantasm och nyversionen av Night of the Living Dead. Så det blir en hel del med andra ord ;) Vad kommer ni andra göra under helgen?



"Eternal Dawn Painted the World"



"What man will not see,
She ought to know;
But her hands will always destroy
the beauty they touch

Eternal dawn Painted the world
In a cloaked shape of red,
The ever-dying sun,
Will not remain,
To live or die,

Nothing more than the darkness
That awaits at the corpse-cold horizon
For his hunger will equally last
As the fading light"


Beyond av Lucio Fulci ***

Nu fick jag äntligen tid till att skriva om den italienske splattergubben Lucio Fulci's film "Beyond" (Även känd som det fruktansvärt långa: "E tu vivrai nel terrore - L'aldilà") från 1981, som påstås vara baserad på nåt av H.P.Lovecrafts verk, men tyvärr finner jag inga referenser annat än "Liver Ivonis" (aka "The book of Eibon"), vilken är en skapelse av Clark Ashton Smith (som i för sig tillhör Lovecraft-cykeln); inte av Howard Phillips Lovecraft.



Filmen handlar om Liza Merril som ärver ett hotell (efter att ha prövat på karriärer som modell, designer och andra könsnormsrelaterade yrken) som hon bestämmer sig för att restaurera, trots att hon inte har några pengar. Av en ren händelse råkar det visa sig att hotellet är byggt på en av Helvetets sju portar (ajaj) och snart (efter 10 minuter) börjar olyckorna radas upp; målare som faller från höjder och så vidare..

Liza påträffar sedan i ett av hotellets många rum Eibons bok, en 4000 år gammal bok (som har latinska bokstäver på omslaget!!) som predikar om vad som händer när man öppnar en av helvetets portar (vilket självklart rörmokarn råkar göra):
     "Woe be unto him who opens one of the seven gateways to Hell, because through that gateway, evil will invade the world."

Och likväl börjar de döda vakna till liv och plåga de levande. Vid det här laget har det gått mellan 30-40 minuter av filmen och denna sektion är extremt utdragen med ett tiotal roligt brutala slaktscener i bästa Lucio Fulci-stuk, tills slutet av filmen då Helvetet verkligen sprutar ut en massa döingar (och därmed ändrar genre till zombie-invasionsrulle).


Så här fin kan en döing se ut.

Filmen verkar inte ha en handling; men det är för att det endast krävs en kvart för att förklara den; resten av filmen späds den ut av alla komiska dödsscener. Gore-effekterna är egentligen inte särskilt bra, har sett mycket bättre kvalité från denna period, dock är det våldsamheten och kreativiteten som gör det underhållande. Dessutom gör den löjliga discomusiken och Lucio's ögon-som-ploppar-ut-scener att man aldrig slutar skratta oavsett hur äckligt sättet människorna dör på är; det är helt enkelt för komiskt för att man ska bli chockad.


Brutalt våld fanns det gott om i alla fall.

 Skådespeleriet är inte heller bra, snarare likt det man brukar se i P-rullar som försöker imitera en handling.
Just det! glömde jag nämna Dr. John McCabe? Han spelar den sexiga doktorn som är Liza's räddare i nöden men som aldrig riktigt tror på hennes rabblande om de odöda. Och inte nog med att han är doktor; han är också ett sånt där geni som drar på en extra finurlig min när han tänker och tycks veta allt, även fast det inte har med hans ämnesområde att göra. Dessutom vet han hur man använder en pistol (utan att missa ett enda skott). Är inte det coolt?

Hursomhelst, det kan tyckas som att det här är en riktig skitfilm med tanke på allt tjatande om den sopiga kvalitén, men vad tusan, det är ju det som gör det roliga. Är det inte därför man vill se den här sortens filmer?
   Beyond ger en skön känsla av lågudgetproduktion och hemmagjord film, med mycket onödigt våld och bristfällig handling; sånt som jag kollade på när jag var liten och tyckte var asläskigt. En riktig nostalgitripp.
Toppen på berget är dessutom påståendet: "baserad på en novell av H.P.Lovecraft". Jag kan nog säkert konstatera att majoriteten av all film (åtminstone av denna klass) mellan 70-talet och 90-talets början är baserade på ett av Lovecrafts verk eller innehåller referenser till Lovecraft-cykeln, och Lovecraft skulle nog vrida och vända sig av plågor i sin grav om han såg varenda en av dem.
Men vad fan, det är ju underhållande i alla fall.


Det roliga med att vara blind
är väl att man slipper se vad
som dödar en. Eller?


Okej, nu har ni fått en sjuhelsikes recension, jag ger Lucio Fulci och hans film "The Beyond" tre stjärnor (hade nog gett tre och ett halvt om jag kunnat).

Om ni vill veta mer om Eibons bok, följ denna länk.

Tim Burton-helg

Det har varit en riktigt kul helg tycker jag; först åt jag sushi med Sarah och köpte lite nya filmer till min inte särskilt stora dvd-kollektion (på ungefär 15-20 filmer^^). Sedan mot eftermiddagen drog jag och några av brorsorna till farsan för att käka lite pizza och se på film. Ja, egentligen hade jag tänkt se Lucio Fulci's "Beyond" men fick ganska många röster emot mig, så det slutade med Sleepy Hollow och Edward Scissorhands (De filmer jag köpt tidigare på dagen). Eftersom jag såg två filmer orkar jag inte skriva en ordentlig recension (det skulle ta så stor plats också), men ni får i alla fall nöja er med att jag rekommenderar att ni ser båda filmer.

Sleepy Hollow (1999) *****

Sleepy Hollow har varit en favorit sedan barnsben; jag har alltid gillat den huvudlöse ryttaren som rider genom den dimmiga höstskogen och som hugger av huvuden på folket i småbyn i sin makabra jakt på sitt eget huvud. Klockrent stilistisk och många underhållande detaljer och repliker; Tim Burton och Johnny Depp är verkligen ett oslagbart par. Filmen handlar om Ichabod Crane som skickats bort från New York (pågrund av att han är för vetenskaplig av sig) till småbyn Sleepy Hollow för att lösa en serie mordfall, som påståtts ha utförts av en huvudlös ryttare som kommit från andra sidan graven. Enda nackdelen är vissa brister i själva handlingen och vissa motiv hos mördaren (eller kanske mördarna? ;), men som helhet är Sleepy Hollow en mysryslig, nygammal skräckis som passar de flesta över tio år.

Edward Scissorhands (1990) *****

Edward Scissorhands var också en riktig höjdare, nästan bättre än Sleepy Hollow (fast å andra sidan var det ju första gången jag såg filmen). Den handlar om Edward, som skapats av en utomordentligt skicklig uppfinnare i ett ensligt slott, men är endast halvfärdig (det är därför han har saxar som händer) eftersom uppfinnaren dör strax innan Edward ska få riktiga händer. Efter ett par år i ensamhet hittas han av sminkförsäljerskan Peg som tar med honom till "civilisationen", ett pastellfärgat radhusområde, vilket får sina konsekvenser. Typiska Tim Burton-element som finurliga, nästan disney-aktiga maskiner, naturromantiska mörka skogar och riktigt udda karaktärer, och jag måste nog säga att  Edward Scissorhands är Tim Burtons finurligaste och mest spännande person. Det är nästan så att man önskar sig saxar till händer.. ^^

Totalt sett var det en riktigt underhållande dag och kväll,
Nåja, Jag får väl se Beyond ikväll istället. Då kanske det blir en större recension ;)


Ha en trevlig kväll!!

Today's Statement

"Why men will never understand women:
 - women do not think like men."

man and woman

Mirrors ***

Såg den ganska så nya Mirrors för nån dag sedan. Som vanligt (tyvärr) med dagens skräckfilmer hade jag inte direkt några höga förhoppningar om den; nuförtiden har ju allting blivit så simpelt och förutsägbart. Dock måste jag säga att den var bättre än jag trott, och dessutom våldsammare. Jag hade räknat med nån cheesy spökfilm eller nåt sånt, men så var det verkligen inte.

Handling:
Före detta polisen Ben Carson tar jobb som nattvakt i en nedbrunnen gammal byggnad. Efter en inte så lång stund börjar han se skrämmande saker i de stora speglarna, saker som får eget liv och skadar dem som är i spegelns närhet. De kusliga reflektionerna blir farligare med tiden och börjar spöka även hos Ben's familj. För att kunna rädda dem måste han först veta vad han möter, och det slutar i en brutal kamp mot tiden för att gräva fram speglarnas förflutna.

detail
Mirror, mirror, on the wall....

Mirrors hade många highlights, oftast de våldsamma/otäcka scenerna (bland annat en badrumsscen där spegelbilden av Ben's syrra sliter av hennes käke) men också öppningsscenen är lite kul att se, där man har lekt med bilden (varierande "dollies" över storstaden) så att den är delad i två motsatta spegelbilder.
   Tyvärr förstördes filmen av att den förvandlades mer och mer till den vanliga sortens mainstreamskräck ju längre den rullade på. Slutscenen verkade först som om den återgick till sitt vanliga tema i början, men förvandlades väldigt snabbt och gick från underhållande till tråkigt förutsägbar och repetitiv (den som sett filmen kanske håller med, eller är detta helt och hållet min åsikt?).

Som helhet var det dock en rätt så bra skräckfilm, lagom mycket gore, fattig på spänning men ett hyfsat intressant tema. Det bästa i filmen var nog miljön i det nedbrunna huset, det såg faktiskt väldigt autentiskt ut; och så var flashback-scenerna väldigt coola. Denna film kan jag inte ge annat än tre stjärnor.

front

Today's Quote


Hellboy
: [drunk] - "Look at her, Abe. She's my... she's my whole, wide w...
                            I would... I would give my life for her. But she also expects
                            me to do the dishes!"

Abe Sapien: [also drunk] - "I would die *and* do the dishes!"

/ Hellboy 2: The Golden Army
super

Hellboy 2: The Golden Army ****

Ja, nu är jag tillbaka igen efter att ha sett del två i serien om Hellboy och måste säga att den var riktigt bra faktiskt (dock inte lika mörk som ettan). Ettan hade lite mer ockulta element och påminde ganska mycket om H.P.Lovecraft. Tvåan är mer fantasy, ungefär som om Guillermo blandat ihop Hellboy med Pans Labyrint. Filmen är ganska rörig i början, med alla möjliga sorters monster och specialeffekter som inte tillför så mycket till storyn annat än att få in mer actionscener.

Nåja, innan jag babblar vidare kan jag väl dra en kort resumé om filmen?
Handling:
Alvprinsen Nuada avskyr människan för att dessa exploaterar alla blommor och skogar och bygger sina snabbköp och storstäder på deras marker. Därför bryter han en uråldrig fredspakt människor och alver emellan och när han måste hitta alla tre delar till kronan som gör honom till konung över den oövervinnerliga gyllene armén dödar han till och med sin egen farsa. Men sista biten till kronan har hans syrra, prinsessan Nuala, som självklart blir jagad ut ur sitt rike. Och självklart kommer Hellboy in och sätter käppar i hjulen för den inte så fagre alvprinsen.

not an angel exactly...
U talkin' to me?

Skönaste momenten var givetvis Abe's love interest inför Nuala (det är faktiskt riktigt underhållande att iaktta en amfibie-människas kärlekskänslor ^^) och när denne super ned sig tillsammans med Hellboy; men också introduktionen av den nye karaktären Johann Krauss, en tysk überfürher (eller vad man nu kallar en sådan) som ska föra ordning i gruppen och hålla ett öga på Hellboy. Dessutom består denne till fullo av ektoplasma infångat i en dykardräkt och bryter riktigt löjeväckande på tyska och viftar uppspelt med händerna när han talar.

Även sekvensen med dödsängeln gav rysningar av behag; designen fullkomligt osade av Guillermo del Toros skruvade fantasi. Ögonen på vingarna är en riktigt klockren detalj! ;)

Som helhet ger jag Hellboy 2: The Golden Army 4 plus ^^
hellboy
Hellboy med sin lilla "Big Baby"

Och så avslutar vi med ett litet citat:
Hellboy: Eh, Mr. Kraut, sir?
Johann Krauss: Krauss, agent. There's a double s.
Hellboy: SS. Right, right.

Godmorgon!

Snart blir det dags att dra till skolan; ska bara repetera lite grejer i boken, dricka en kopp kaffe och skriva klart det här inlägget. Sedan bär det iväg mot filmhuset i stan och ett par timmars föreläsningar och filmvisningar.
  När jag äntligen är klar (omkring sex-tiden), drar det åt Kista där jag ska hämta ut de sju biljetterna jag beställt till filmen "Hellboy 2: The Golden Army" som jag bland annat ska se med Sarah ^^.

Sen lär det väl bli middag där; förmodligen på Thailändska fastfoodkedjan Sawadee eller Sushibaren Ikki, det får vi väl se vad som känns bra för stunden ;)

Jag lär väl komma hem mellan elva och tolv (kvällsbussar mot Vaxmora kan vara vääldigt tröga). Om jag orkar så loggar jag in och slänger in en liten recension på filmen (med bilder så klart!!), och imorgon blir det lite om Versus-filmen jag såg Måndags kväll.

Nåja, nog pratat. Nu får ni ta och ha det bra för tusan!

mm... hellboy tecknad
Kaffe och Hellboy ska det vara!

Today's Statement

"To the question: Have you seen Scrubs? There are

two possible answers: Yes and HELLZ YEAH!!"

scrubs!

Apelsinmåne

Usch, det har varit en tuff kväll. Hjälpte farsan att plocka ned båtmasten inför vintern vilket var ganska tungt med tanke på att den är cirka arton meter lång och väger sisådär 300-400 kg. Det är dock inte den jobbiga delen, utan det är värst när alla vajrar, snören och tampar ska plockas bort; solen har gått ned och temperaturen sjunker till en sadistisk nivå.
  Men jag kunde ju inte göra något annat än att jobba så fort jag kunde; och efter omkring tre timmar var jag hemma igen, luktandes av aluminium, olja och allt annat som brukar höra hemma på en hamn.

Efter att ha ätit mig igenom en fruktansvärt god äppelpaj och tittat klart på filmen "Versus" kom jag på en sak; i hamnen såg jag nåt i ögonvrån, och när jag vred på huvudet var det månen som arbetade sig upp för horisonten. Den var så stor och gul; en riktig halvmåne. Kände att jag måste ställa frågan:

   ~Är det bara jag eller ser månen ut som en apelsinklyfta i natt?

mums..
Saftigaste månen någonsin?

This is a case for Annie and Mr.Black!

Nu ska jag presentera ett utdrag ur en av mina senaste noveller om frilansdetektiven Anne Belle och hennes klärvoajanta assisstent Mr. Black. Hon löser myter, mystiska pussel och brutala mord, medan han hjälper henne där det övernaturliga tar över. Läs och säg vad ni tycker!

"Found something, have you?"

Anne took a few steps closer and picked up her looking glass to further investigate the strange markings. In doing so, she noticed the reddish colour in the claws' trace, that could be identified as Mr.Brennan's blood.

"But why did this...thing scratch the wall, and how did Mr. Brennan's blood end up there, when he clearly died at sleep?" she asked to Mr.Black.

He grumbled and hid under the bed, as appeared to Anne, but when she removed the bed she found something even more interesting. Black sat in the middle of a yellow sign, circular in shape, centered by a triangle with one spot on each plane, inside which there was a symbol that reminded Anne Bell of a scythe, turned upside down.

She answered Mr. Black's callings. "I know what you mean, Black. Someone, or maybe even Mr. Brennan himself, has been practicing magick at this place. What we need to do now is to search the library for this sign."

the black cat

Bilden är tagen av Stacy Reed. Vill ni se fler bilder av henne, följ länken nedan.

She Dreams in Digital


Today's Statement

"It is indeed strange that the lonelinest and the most
depressive period of the year -Autumn- seems to be
the period closest to the heart of humans,
when everything seems to be withered or dying."

autumn road

Ett Träds Sista Tankar

"De grå, tunga, mörka molnen som brukar känneteckna hösten närmade sig min hemplats för inte allt för länge sedan. Nu har de dessutom tagit med sig nattmörkret.
    Det är ganska tomt här, flera av mina grannar och goda vänner har somnat in. De står intill mig, tysta i sitt drömska tillstånd; lika öde och kyliga som klimatet runt omkring mig. Deras kala grenar sträcker sig hopplöst mot himlen. Det har blivit ganska ensamt, så att säga.

Men i natt ser jag att Månen ler mot mig. Hon är alltid så vänlig mot mig.
Jag ler tillbaka. Jag kan inte förstå vad det är hon säger egentligen, men även om jag kunde så skulle jag ändå inte förmå att ens höra vad hennes läppar yttrade.
Men jag vet att hon har varma tankar om mig. Vi står stilla, jag på jorden, hon på himlens valv, bland de små; stjärnorna. Vi ser på varandra, tänker på varandra.
Visst, det är mörkt och det blåser kallt; mina vänner är i dvala och likväl alla jag känner är nästintill döda.
Men sålänge våra tankar möts inför det som kommer, känner jag mig lycklig. Det har ju varit så molnigt och grått på sista tiden. Vi har inte träffats på länge, Månen och jag. Det är därför det känns sådär extra varmt och skönt just nu.

Men hoppsan! Nu kom det något litet moln och tappade något alldeles underbart och skört, något vitt och främmande och glittrande. Det faller bara mer och mer små tussar, det kittlar lite kallt mot barken. Dom små vita dalar ner från skyn långsamt och vackert.

Jag hoppas att det inte är tårar.

Det hade varit synd."

The dying oak and the smiling Moon

Världens Coolaste Brorsa

Hej igen! Kollade igenom en massa bilder på datorn och såg en massa jättebra gamla minnen som jag skulle vilja lägga upp någon gång i framtiden; eventuellt mixtra lite med dem i photoshop ;)

Såg också dessa bilder på lillebrorsan Martin. Han är en född liten posör som gillar att göra till sig och se cool ut framför kameran och har en sådan karismatisk, go utstrålning att satan själv skulle bli god för en dag om han såg Martin.
cool coool cooool cooool
Cool, tuff eller bara gullig? Det tål att tänka på.

Tja, annars har jag väl inget annat onödigt att lägga upp för stunden, så ni får väl ha en fortsatt bra dag tills jag lägger upp något nytt.

Monster-Staffan!

Nu är det dags för Staffan att få sig en grotesk makeover. Jag ville göra nåt annorlunda från de andra bilderna (meningen är ju att alla ska ha sin egna karaktär ;) och var rätt så inspirerad av John Jude Palencar och använde det typiska skelett-lika utseendet som markerar hans konst.

Esteban Disguised
Men inte är väl det där Staffan?

Nå, det var den fjärde polarn som förvandlats. Vems tur är det härnäst?

Today's Statement

"Have you ever tried to face your fears to get rid of them?
Read this statement again and you'll know why it didn't work"

Fear

RSS 2.0