Into the Abysmal Depths

Här är en bild som jag gjorde under senaste helgen, på morgonen efter ett tvådagars-LAN. Bilden blev inte direkt som jag tänkte mig, men det kan jag ju alltid skylla på att solen som lyste mig i ögonen..

into abyssmal depths

Bilden är menat som en representation av marinbiologernas fasa; den del av havet som vi inte upptäckt ännu (Vilket är många procent), men också min egen rädsla över vad man kommer att se om man tänder en stark ficklampa när man dyker, eller vad de förruttnade saker som spolas upp på stränderna efter en våldsam storm sett ut i livet. Jag ville göra något jordnära, tex en fisks kropp, men sedan göra den utomjordisk genom att starkt förändra en liten men betydande del av varelsen; tex ta bort ögonen och göra om hela huvudet till ett stort hungrande gap, vilket också är det jag gjorde.

Tredje kompisen i Kollektionen

Sist men inte minst (tror jag) kommer polarn David. Vi skickade varsin bild till varandra att manipulera, och som vanligt visste jag inte vad jag skulle göra. Precis som med sarah växte det liksom fram i efterhand. Började med att kladda lite vitt på halsen, sen började jag rita lite sår här och var och sen var jag helt enkelt kvar. Använde inte photoshop denna gång dock (har inte det på denna dator :/), utan ett annat program som egentligen inte är till för sånt här. Blev faktiskt rätt nöjd med resultatet.

davido blir zlavido
Förrvirrad zombie?

Tänkte också passa på att erbjuda mig att göra en monster- /weird bild på den som vill. I så fall får ni kommentera att ni vill få en sådan bild + skriva e-postadress eller msn eller nåt sånt så att jag kan skicka bilden när jag är klar.

Aja nu får ni ta och ha det bra allihopa!

Blood Beach ** - Som Hajen ungefär, fast på land

Hejsan! Såg lågbudget filmen Blood Beach (från 1981 av Jeffrey Bloom) igår kväll. Den låg under förväntningarna, eftersom jag trodde det skulle vara en typisk haj-attack-film, men så fort jag fick se fodralets cover och filmen börjat rulla förstod jag att så var inte alls läget. Det handlade om attacker -men på land.

Förvirrade? Filmen handlar alltså om en strand, som av ungdomar (och snart resten av samhället) kallas för "The Blood Beach", eftersom folk försvunnit nattetid då de befunnit sig på stranden (vem gör det egentligen?!?) och sedan funnits döda i sanden. Det var heela filmen i korthet.

hjälp! det drar ner mig!
hjälp det äter mig underifrån!

De riktigt tråkiga morden (dvs bli neddragen i sanden) och de tarvliga skådespelarna (dock John Saxon var ok) till trots, så var den ändå väldigt underhållande, främst för att handlingen och replikerna var så dumma och ologiska att det helt enkelt blev en komedi av alltihop.
    Tex: En våldtäktsscen, där huvudrollens flickvän är ensam mitt i natten; och har cyklat till stranden. När hon är framme går hon ungefär 150 m, sedan fortsätter hon gå under en maläten brygga (!?) för att hjälpa en fiskmås som har skadat vingen. Plötsligt dyker en biffig, skäggig våldtäktsman som stått och väntat på lovligt byte (under en jävla brygga?). Efter att han har slitit av tjejen kläderna och rullat runt lite på marken kommer monstret och biter av hans snorre...
   Det tycker jag är väldigt logiskt....

Höjdpunkten var i alla fall kul när man fick se monstret som drar ned alla i sanden. Såg faktiskt väldigt coolt ut, nästan lite Lovecraft (så säger jag om nästan alla monster)...Efter att ha visat upp sig i fem minuter kom militären och sprängde sönder den. Ungefär. Slut på filmen.

Framsidan
Den väldigt fantasifulla framsidan...

Ja just ja! Glömde berätta om den skönaste karaktären i filmen, som var en bidragande faktor till komiken:  Dr. Dimitrios spelad av Stefan Gierash. Han ska föreställa smartingen i filmen, men varje gång han ska säga nåt säger han bara en massa strunt, tex: If I were to give you an educated answer, I would say it is a very long man, with very big hands and...um...long fingers... Detta sade han för att förklara hur en liten luden vovve blivit av med huvudet haha!

Ojojoj jag kan knappt slita mig, vill gärna lägga upp mer citat av den gubben, men då blir det bara för mycket. Blood Beach får två stjärnor av mig.  **

Godnatt!

Monster-Sarah

Ja, nu var det Sarahs tur. Detta var den första bilden jag gjorde, och då hade jag faktiskt inte en aning om vad jag skulle göra med den, så jag började leka lite hursomhelst och allt eftersom jag närmade mig slutet kom jag på vad det var jag ville göra.

ödla? vampyr? marsian?!?

Kan inte komma på så mycket annat att lägga upp än så länge, men om jag gör det så märks det väl i framtiden ;)

Nya kollektionen: Monsterkompisar

Hehe det tar sån lång tid att göra dom där dumma bilderna så jag lär väl få dryga ut med andra inlägg till december eller nåt...^^
 Tänkte att jag kunde lägga upp några bilder på kompisar som jag har modifierat så att de ser ut som monster eller ja, rent underliga ut helt enkelt. Kom nyss på att jag inte frågat om tillstånd av mina kompisar ifall det är okej om jag lägger upp de här bilderna; men om någon känner igen sig på bilderna och blir lite arg, så får man väl säga till antar jag...Annars kan man väl se det som en oväntad överraskning ;)

Vi börjar med Patrik tycker jag. ^^


Ha det trevligt sålänge! (Postar resten av bilderna för sig)

Cyaegha ser oss


Honom vågar du inte se snett på...

Ovanstående bild föreställer en gudom från the Cthulhu Mythos, H.P. Lovecrafts universum (Dock är det inte H.P.Lovecraft som hittat på den, utan Eddy C. Bertin i "Darkness, My Name is").
    Skissen är gammal, från cirka 2006. Jag redigerade bilden i photoshop i början av september; det var en mörk och regnig kväll... Nej nu skojar jag bara ;)
Den var dock förvånansvärt lätt att göra jämfört med mina andra bilder, eftersom jag använde mig av lite flera lager denna gång, och satsade mer på att bara 'måla' bilden än att leka med effekter och sådant. Resultatet blev jag riktigt nöjd med måste jag säga.

aja nu ska jag dra å hälsa på farsan, vi får väl ses sålänge!

6 Månader Kvar!!

6 månader kvar till vad?!? Om sex månader har min blogg legat uppe i ett år!
Det firar jag med att lägga upp ett antal bilder från varje månad som Bloggen legat uppe, ungefär som ett album eller en slags kalender. Kalla det vad ni vill.

Mars - Kalla Morgnar påväg mot plugget


April - Soligt i Egypten
 



Maj - Tillbaka till Kylan och Grillfester



Juni - Studentmottagningarnas Månad (+ lite Liseberg)


Juli - Kattfnatt på Landet, Vaxmoraberget och lite glass innan Hancock


Augusti - Solnedgångar och Afrohår i Norrland


September - På jakt efter fornborgar, fängslad av naturen



Ursäkta att vissa bilder är lite sneda, orkade inte redigera varenda bild och vända på dem, så det får ni väl göra själva.^^

Ha det trevligt så länge och hoppas alla era bloggar varar så länge som möjligt!

Ticks ***

Ja det blev ju lite mer filmtips än jag trodde att det skulle bli för några dagar sedan då jag var sjuk, men inte är väl det något negativt? Bilderna är inte riktigt klara än, så man gör ju det bästa man kan under tiden...
ff
Den avslöjande framsidan...

Såg nyss på filmen "Ticks" från 1993; en riktigt löjlig B-skräckis om hur några weed-odlare spiller tillväxtmedel i kloakerna, och kladdar ned en massa fästing-puppor. När sedan en grupp problematiska tonåringar ledda av en slags coacher (som ska lära dem njuta av naturen och komma underfund med sina problem) ska campa i naturen blir de anfallna av enorma fästingar...

Sinnesnärvaro på minus?

Inte ett dugg spännande eller trovärdig, men riktigt underhållande. Effekterna är rätt så medelmåttiga och dödsfallen relativt låga med tanke på vilken sorts skräckis det är. Däremot kompenseras detta med en riktigt hilarious slutscen med dramatisk entré (minst sagt), vilket faktiskt gör det värt att se filmen. Det märks också att  skaparna av filmen (Regi: Tony Randel) inte var särskilt seriösa när de kom på idén till filmen. Själv satt jag och skrattade från början till slut.
s
Jodå -Det är Seth Green ni ser,
i en av sina första filmroller.

From Beyond ****

Såg filmen "From Beyond" igår kväll i storebrorsans stuga med riktigt 'frän' ljud- och basinstallation.  Har aldrig sett den förut, bortsett från några enstaka klipp på youtube (där jag lever). Eftersom Jeffrey Combs (en av mina favoritskådisar när det kommer till gamla H.P.Lovecraft-baserade filmer) är med har jag alltid velat se den sedan ett par år tillbaka, därför hade jag rätt så höga förväntningar på filmen. Dessutom är den regisserad av Stuart Gordon och producerad av Brian Yuzna(!). De två har alltid en fot i Lovecraft-filmer med splattertema.
    Filmen inleddes lite väl häftigt för min smak, nästan som om man började se på filmen vid dess slut. Resten av filmen var glatt humoristisk, våldsam och framför allt oförutsägbar, väldigt likt Re-animator filmerna.
åhh
"Touch me!"

Handling:
Dr. Edward Pretorius och Crawford Tillinghast ska genomföra ett experiment där de ska stimulera tallkottkörteln med en slags resonatormaskin, som med en speciell vibrationsfrekvens kan ge människan ett sjätte sinne. Men i och med dessa vibrationer råkar de öppna vägen till mindre trevliga saker i främmande dimensioner. Lyckligtvis kan dessa varelser bara se oss så länge maskinen är påslagen, men vad som händer när tallkottkörteln har utvecklats tillräckligt mycket vill jag inte avslöja ;) Tyvärr (likt andra filmer baserade på Lovecraft) har handlingen inte så mycket att göra med själva novellen (med samma namn); det lilla som man känner igen spolas snabbt igenom i inledningen för att ge filmskaparna friare tyglar..
Jeffrey Combs
mm...Braaiiinss...

"From Beyond" är väl inget för nybörjare inom skräckgenren, snarare för dem som kollat på sånt sedan barnsben och är van vid 80-talets skräckisar. Själv tyckte jag att den var väldigt underhållande (tja, Jeffrey Combs gjorde lite mer än halva filmen) som en väldigt fristående basering på H.P.Lovecrafts novell "From Beyond." Fyra Stjärnor ¤¤¤¤ tack vare Combs strålande insats som galen proffessor.
framsidan

Tidsfördriv och att få saker och ting gjort

Ska göra lite lunch nu innan jag drar till plugget (kommer inte hem förrän sju på eftermiddan :O), men jag vill ju inte tråka ut dem som läser min blogg, så jag lägger upp lite från min gamla novell The Kingdom Beneath.

"Beneath this world, under the surface of the ground, there lies a kingdom of old, emptied and deserted. The echoes of those that once where inhabitants of the realm can be heard in clear, moonlit nights, screaming or whispering from archaic wells in despair of their tragic past. At the bottom of the shaft, these inhabitants once sealed the only reach to this ancient city with sand and dust. The reach is a very aged well of the centuries, and it lies in the presence of the deep, treacherous waters of the ocean.

    At a certain depth, yet unknown to man, is the opening revealed; a circular mouth hewn from the mountains of infinite aeons, which will direct you to the spiraling stairs made of dark green minerals born in the early stages of earthly life, delving deep into the underground. Follow the stairs into eternal darkness, and you shall see the gate at the ocean's floor; the behemoth gate that seals the entrance to this forgotten kingdom of an unknown race. "

2 ds bildsea
Bilder jag hittade när jag sökte på The Kingdom Beneath på Google.

Satt nyss och lyssnade på musik på youtube; och hittade ett intressant band: Apocalyptica. Inte så farligt som det låter ^^ Det är ett "rockband" som bara fokuserar på symfoniska instrument, ni vet cello och fioler och allt ved de nu heter. Blev riktigt fascinerad av hur de får fram alla spännande ljud. Det är nästan lite magiskt. :)

Om ni vill ha ett smakprov av deras låtar, följ länkarna nedan:
Path
Pandemonium

Ni får ha det roligt under tiden jag är borta (annars...) ^^
Nej nu måste jag får saker gjorda. Mot köket!!

Nya bilder påväg

Hej allesammans!! Har varit alldeles för upptagen med skolan på de senaste två veckorna (har dessutom varit förkyld). Jag kollade nyligen igenom massvis av gamla bilder och skisser; och eftersom jag redan börjat måla på en del i photoshop fick jag en sån väldig lust att fortsätta med det.

Här kommer ett smakprov på de bilder som jag kommer börja på härnäst.
Amaarhidgyaa fffffff fish thing

Förutom det kommer jag kanske lägga upp något enstaka stycke från en novell eller helt enkelt skriva vad som pågår för stunden, men någon speciellt orkar jag inte lägga upp just nu...(Är fortfarande sjuk)

Hoppas ni mår bra under tiden!


PS: Kanske lägger upp lite filmtips också ;)

Tårar av Blod (igen)...

I brist på nya saker som var värda att lägga upp letade jag bland min gamla novellsamling som försvann någon gång innan Sommarn, som jag hittade imorse. I högen hittade jag även min novell "Tårar av Blod", vilken jag inte har överfört till wordformat annat än det lilla stycke ointressant text som jag postade någon gång i Maj. Läste lite av den och valde ut ett stycke som jag gillar och som jag tycker är en av höjdpunkterna, själva konfrontationen. Men jag ville inte lägga upp för mycket av konfrontationens början; det skulle ju bara avslöja för mycket detaljer. Faktum är att novellen är så pass hemlig att inte ens mina bästa kompisar har läst mer än bara några få rader text...Nåja en liten resumé kan jag ju dra i alla fall.

Huvudrollen blev distraherad av mystiska ljud vilka kom från ett hål i väggen i hallen (Se tårar av blod från Maj). När han tittar in i hålet för att undersöka saken blir han bemött av en otäck sak som har blivit stört av vissa tidigare aktiviteter. Monstret tar sig ut och drivier huvudrollen mot köket där han barrikaderar sig, för att sedan försöka ta sig ut ur huset utan att passera monstret.

"Hursomhelst; jag var fångad i köket. Trots monstrets ständiga, våldsamma bankande från andra sidan köksdörren (den som jag blockerade med skafferiet), lyckades jag återhämta mig från skräcken efter en stunds vila. Jag hade satt mig ned på en skev pinnstol med whiskeyflaskan i ena handen och försökte fundera ut en slags lösning på situationen, om något sådant nu var möjligt. Efter att några klunkar dämpat mitt sinne letade jag rätt på min fars gamla pipa, som han lämnade högst upp i den dammiga vägghyllan ovanför platsen där spisen stått, under våren då vi senast besökte farmor; det var väl några år sedan. Mycket riktigt låg den där, oanvänd i tio år. Sedan blir minnet svart.


När jag sedan kommer tillbaka till min farmors gamla stuga i skogen utanför småbyn Bartonville står köksbordet i lågor. Jag tror nog att det var yrseln, att jag såg dubbelt eller blodet som runnit från hjässan över mitt högra öga som gjorde att jag slant med glödstickan och antände spriten som mina darriga händer spillt ut på bordet då jag öppnade whiskeyflaskan.

Hursomhelst hade det börjat brinna, samtidigt som den djävulska saken gjort upp ett hål i mitten av ekdörren och rivit ned skafferihyllan som blockerat den. Jag mötte återigen dess blick; dess ögon vitnade och droppade av mörk vätska, vars utomjordiska odör överträffande den stickande och kvävande lukten av brandrök. Golvet blev alldeles halt av blodrött oljigt slem som strömmade från väggarna och droppade från taket. Nu hade saken tagit sig in i köket och tog hastiga kliv på sina järnhovar; golvet skrek under dess blödande tyngd och allt jag ville var att ta mig därifrån, bort så fort som möjligt!

Jag greppade stolen, halkade på den röda vätskan och förflyttade mig klumpigt mot ett av kökets två fönster. Stolen slungade jag med ett vrål av desperation mot glaset, varefter jag slungade mig själv ut genom öppningen. Det måste ha varit åtminstone tre meter, för......."

Ja, hur det går för huvudrollen vill jag inte avslöja. I alla fall inte än, det skulle inte bli lika spännande. Det får bli en annan gång ;)

jesus gråter
Bilden har inget med novellen att göra.

RSS 2.0